LANGBROEK – De SGP-fractie in de provincie Utrecht is begonnen aan een Tour de Boer door heel de provincie. De derde avond van deze tour is maandag 17 oktober in het Dorpshuis van Langbroek. De avond wordt mede georganiseerd door de lokale SGP van Houten en Utrechtse Heuvelrug en de PCG van Wijk bij Duurstede.

Tijdens de avond zullen Jeroen van Wijk (agrariër in Odijk en voorzitter van het stikstofcollectief landbouw Utrecht), Wouter van den Berg (wethouder voor de SGP in Houten), Roelof Bisschop (SGP-Tweede Kamerlid) en Bertrick van den Dikkenberg (SGP-Statenlid) het woord voeren. Er is veel ruimte voor vragen en discussie.

De bijeenkomst is de tweede avond in een serie van negen door heel de provincie Utrecht. Statenlid Bertrick van den Dikkenberg gaat onder de noemer van Tour de Boer naar alle hoeken van de provincie om te luisteren naar boeren en te vertellen waar de SGP zich de afgelopen periode voor heeft ingezet en welk perspectief de fractie ziet voor de agrarische sector.

Van den Dikkenberg: “Het gebrek aan perspectief op het boerenerf is schrijnend. We hebben de agrarische sector keihard nodig in het geopolitieke vraagstuk van de voedselvoorziening, maar ook om alle doelen op klimaat, natuur en water te halen. Zonder de agrarische sector valt het hele verdienmodel onder ons buitengebied weg. Ook natuurbeheer wordt daarmee onbetaalbaar. We móéten wel perspectief bieden aan deze cruciale sector.”

PCG-raadslid Arie van Vliet is blij met het initiatief van de provinciale SGP-fractie. ‘Een van de speerpunten in onze campagne was een leefbaar buitengebied en zorg voor ondernemers. Wij zijn blij met de aandacht die de provinciale SGP-fractie geeft aan de agrarische ondernemers in de gemeente. We hopen dat deze Tour bijdraagt aan een nieuw perspectief voor onze boeren.’