Voordracht Henk Vreeswijk als wethouder van Wijk bij Duurstede

juli 12, 2021

Voordracht Henk Vreeswijk als wethouder van Wijk bij Duurstede

Het bestuur van de Wijkse PCG draagt de heer Henk Vreeswijk (62 jaar) voor als wethouder in de gemeente Wijk bij Duurstede. Hij volgt Hans Marchal op die per 1 september 2021 zijn functie neerlegt.

Vreeswijk was van 2011 tot 2019 wethouder in de gemeente Scherpenzeel en daarvoor was hij 6 jaar wethouder in de gemeente Neder Betuwe. PCG voorzitter Janco Pitlo: ‘We zijn blij dat we Henk Vreeswijk, met zijn kennis en ervaring, bereid hebben gevonden om Hans Marchal op te volgen’.

Ook burgemeester Iris Meerts is blij dat er zo snel een opvolger voor Hans Marchal gevonden is: ‘we staan als gemeente voor belangrijke uitdagingen. Het is prettig dat we daar met een compleet college van B&W de schouders onder kunnen blijven zetten.’

Wie is Henk Vreeswijk?
Henk Vreeswijk woont in Dodewaard, is getrouwd en vader van twee zoons en één dochter. Hij werd in 2002 wethouder in de gemeente Kesteren, wat later de gemeente Neder Betuwe werd. Na 6 jaar maakte hij de overstap naar de gemeente Scherpenzeel waar hij tot 2019 wethouder was.

De PCG draagt Henk als wethouder voor aan de raad. In de raadsvergadering van 14 september 2021 wordt hij dan beëdigd. ‘Ik kijk er naar uit om voor de gemeente Wijk bij Duurstede aan de slag te gaan en me snel te verdiepen in wat er leeft en speelt. Dat doe ik op verschillende manieren, maar ik ben zeker van plan om ook veel op pad te gaan om persoonlijk met mensen in gesprek te gaan en te luisteren naar wat ze bezighoudt’, aldus Henk Vreeswijk.